Amsterdam

Amsterdam

Cbd olie

Het is misschien erg cliché maar ik ga toch een blog schrijven over Amsterdam. Twee weken geleden moest ik voor mijn werk in Amsterdam zijn. Ik moest midden in de stad zijn aan de Herengracht. Met de trein en de tram heb ik de locatie bereikt. Het was een hele reis maar alles verliep voorspoedig. Ik was al om 12.00 uur klaar met mijn afspraak, dus ik besloot Amsterdam in te gaan. Vanaf de Herengracht liep ik naar de Dam. Het was er ontzettend druk. Overal liepen toeristen, waren mensen muziek aan het maken en fietste mensen die haast hadden. Ik werd helemaal onrustig van het plein. Ik besloot om naar de toeristeninformatiedesk te gaan. Ik vroeg hen of zij mij konden vertellen waar ik veel van Amsterdam kon zien, maar waar het wel rustig was. Ik werd doorverwezen naar de Negenstraatjes, de Jordaan en de Pijp.

Negenstraatjes

Als eerst besloot ik om naar de Negenstraatjes te gaan. Ik had een plattegrond meegekregen waar een wandeling op afgebeeld was. Ik besloot deze wandeling te lopen. Het was een prachtige wandeling. Ik liep langs grachten, mooie huizen, leuke parken en lekkere koffietentjes. Ik besloot om bij een van de tentjes een kop koffie te gaan drinken. Bij het café hadden ze allerlei verschillende gezonde taarten. Ik koos voor de worteltaart. Hij was verrukkelijk. Na een uur besloot ik de wandeling weer voort te zetten. Een uur later was de wandeling klaar. Ik besloot om de wandeling in de Jordaan ook te doen.

Jordaan

z8 kinderkleding De Jordaan is een buurt met veel historie. Ik had een boekje mee gekregen waar veel informatie in stond. Het was erg interessant om te lezen. Ook waren er erg veel leuke winkels in de Jordaan. Ik hou zelf niet echt van shoppen, maar deze winkels kon ik niet voorbijlopen. De leukste winkel vond ik de lampen winkel. De eigenaar van de winkel maakte zelf de lampen. Hij zette ze in elkaar, ontwierp ze zelf en verkocht ze daarna. Helaas kon ik geen lamp meenemen, maar ik ga zeker nog een keer terug om een lamp te kopen.

Pijp

Na een uur in de Jordaan rondgelopen te hebben besloot ik een hapje te gaan eten in de Pijp. Ik kwam terecht bij een pizzeria. Het was erg sfeervol ingericht. Ik bestelde een pizza met truffel. Hij was voortreffelijk. De eigenaar was ontzettend aardig. Ik kreeg een kop koffie van hem cadeau.

En weer thuis….

Toen ik weer terug in het mooie Tiel kwam, waar ik woon, moest ik wennen aan de rust. Het was ineens zo rustig in mijn straat. De volgende dag besloot ik meer informatie op te zoeken over de stad Amsterdam. Ik ben gaan Googlen en kon heel veel informatie vinden. Wat me opviel was dat er vooral heel veel over de geschiedenis van Amsterdam op het internet te vinden was. Het was informatie wat ik nog niet kende. Ook zijn er veel films over Amsterdam gemaakt. Dit was ook erg interessant om te zien. Natuurlijk heeft veel geschiedenis met de oorlog te maken. Hier ga ik binnenkort denk ik nog wel een blog over schrijven. Het heeft me namelijk zo geïnteresseerd.

Posted on